AMSTERDAM - De hulpverleners die vorige week ter plaatse waren toen Britney Spears haar zoons niet wilde teruggeven aan haar ex-man Kevin Federline, getuigen maandag in een hoorzitting in de voogdijzaak waarin de zangeres en haar ex zijn verwikkeld.

"De hulpdiensten zullen omschrijven wat zich die nacht afspeelde", vertelt een bron aan het Amerikaanse tijdschrift People.

Mark Kaplan, de advocaat van Federline, riep de hulpdiensten donderdag op om te getuigen. Als de rechter maandag besluit om het bezoekrecht van Britney verder op te schorten, zou het kunnen dat ze haar zoons Sean Preston (2) en Jayden James (1) pas in april weer terugziet, wanneer de behandeling van de voogdijzaak begint.

Ziekenhuis

De 26-jarige Spears werd vorige week in verwarde toestand naar een ziekenhuis overgebracht, nadat ze even daarvoor had geweigerd om haar kinderen over te dragen aan Federline.

De voormalige achtergronddanser, die momenteel aan een nieuw rap-album zou werken, heeft de voogdij over de jongetjes. Daarop werden de laatste voogdijrechten van Britney over de kinderen haar ontnomen.

Paparazzo

Britney heeft na haar veelbesproken ziekenhuisopname troost gevonden in de armen van paparazzo Adnan Ghalib. De tortelduifjes zijn inmiddels weer in Los Angeles, na een kort verblijf in een luxueus Mexicaans resort.

De 35-jarige Britse Ghalib deed er vrijdag alles aan om zijn collega-fotografen af te schudden. Hij reed met hoge snelheid door de stad en negeerde drie rode stoplichten, zo meldt entertainmentblogger Perez Hilton.

Het lijkt erop dat de bolides van Spears niet snel genoeg zijn naar de smaak van Ghalib. Vrijdagmiddag bezocht het stel een Mercedes-dealer in Los Angeles op zoek naar een nieuwe auto.