AMSTERDAM - Yolanthe Cabau van Kasbergen moest eerst weinig hebben van haar huidige vriend Jan Smit. Voordat de twee elkaar kenden stuurde de populaire volkszanger haar meerdere sms'jes, maar daarop kwam geen reactie.

Dat vertelt de 22-jarige Jan deze week in het tijdschrift Flair.

Volgens Jan was het aanvankelijk de moeder van Yolanthe die de twee met elkaar in contact probeerde te brengen. "Haar moeder was gids in Volendam en wilde dolgraag een foto van mij en haar dochter in Volendams kostuum hebben. Yolanthe wilde daar alleen niets van weten." Jan vroeg vervolgens het telefoonnummer van de Spaanse ONM-actrice, maar hij kreeg geen reactie.

Later stuurde Jan haar Spaanstalige berichtjes, maar ook daarop hoorde hij niets. Het eerste contact vond later pas plaats op een feest. En zelfs toen duurde het nog een jaar voordat Jan en Yolanthe iets kregen.

Stel

Jan vernam in de roddelbladen dat hij een oogje zou hebben op de mooie brunette. "Ik had haar toen al een jaar niet gesproken. Ik heb haar toen gesmst: "Volgens de bladen zijn we een stel, zullen we dan maar samen naar dat en dat feest gaan? Dat leek haar een goed idee en na een date of vier hebben we gezoend."

Volgens Jan is Yolanthe de eerste vrouw waarmee hij serieuze plannen heeft. De twee laten momenteel een huis bouwen in zijn geboorteplaats Volendam. Tot die tijd woont het koppel in Hilversum.

Jan, die momenteel stemrust moet houden, had in het verleden een relatie met presentatrice Ellemieke Vermolen. Die relatie liep na enkele maanden al stuk.