AMSTERDAM - Marco Borsato heeft nog niet de zekerheid van een ervaren acteur. Als hij opnamen terugziet van de film 'Wit licht' schieten de tranen hem zo nu en dan in de ogen.

"Soms ben ik best tevreden als ik iets terugzie, maar soms is het ook om te huilen", vertelt hij vrijdag in De Telegraaf. Donderdag werd bekend dat de muzikant de hoofdrol speelt in de nieuwe politieke thriller van Jean van de Velde.

Tussendoortje

De 41-jarige zanger, die al een jaar bezig is met de voorbereidingen, ziet zijn acteerklus dan ook niet als een leuk tussendoortje. "Ik realiseer me dat ik mijn nek uitsteek, maar daar ben ik nooit voor teruggeschrokken. Het is zeker niet zo dat ik denk: dit doe ik wel even", legt hij uit.

"Ik schrik 's nachts ook regelmatig wakker. Ik denk echt dat dit het engste is wat ik ooit gedaan heb. Tegelijkertijd is het wel iets wat ik héél, héél graag wil."

War Child

In de film speelt Borsato de rol van Eduard Zuiderwijk, een man die in het Afrikaanse Oeganda een restaurant uitbaat. Als de beste vriend van zijn zoon wordt gekidnapt om als kindsoldaat te worden opgeleid, zet hij alles op alles om de jongen terug te krijgen.

"Op mijn lijf geschreven, die rol", zegt de zanger, die al jaren actief is voor de stichting War Child. "Ik ga ook niet als een soort Rambo optreden. Bovendien móest deze film gewoon gemaakt worden. Vanwege het pakkende verhaal, maar ook vanwege de maatschappelijke problemen die aan de orde worden gesteld."

Zangcarrière

Dat Borsato zich voor lange tijd aan het filmproject heeft verbonden, betekent niet dat hij zijn zangcarrière aan de wilgen hangt.

"Ik ben ook bezig met het opnemen van een nieuw album. Het is niet zo dat ik opeens geen zanger meer ben."

Première

Naar verwachting draait de film 'Wit licht' in december in de bioscoop.