AMSTERDAM - Pete Doherty is verliefd op Amy Winehouse en om zijn liefde te tonen bracht hij vlak voor kerst een klein poesje mee naar haar appartement. Door de liefdesverklaring raakte Winehouse echter zo overstuur dat ze de zanger direct haar huis uitzette.

Een vriend van Doherty zei tegen de Sunday Mirror dat de Babyshambles frontman al heel lang een oogje op Winehouse had. "Maar het zit hem dwars dat hij Amy aan het huilen heeft gemaakt toen hij zijn gevoelens kenbaar maakte."

Kerstmiskusje

Doherty vroeg volgens de vriend zelfs om een 'kerstmiskusje'. Winehouse ging hier echter niet op in omdat ze nog steeds verliefd is op haar man Blake Fielder-Civil, die sinds november in de gevangenis zit.

Het poesje, dat de naam 'Lucky' heeft meegekregen, is wel achtergebleven bij Winehouse en wordt momenteel verzorgd door vrienden van de zangeres.

De twee artiesten, die beide kampen met alcohol- en drugsverslavingen, hadden plannen om samen een duet op te nemen. Dit initiatief is door de romantische bevlieging van Doherty op een lager pitje komen te staan. "Amy heeft al twee weken geen telefoontjes van Pete opgenomen", aldus een vriend van Doherty.