AMSTERDAM - De redding is nabij voor Britney Spears. Simon Cowell heeft zich opgeworpen als haar reddende engel. "Ze mag me altijd bellen", zegt het gevreesde American Idol-jurylid in het Amerikaanse tijdschrift People.

"Ik denk echt dat als ik met Britney zou gaan zitten en haar zou wijzen op de mooie dingen in haar leven, zoals haar kinderen, geld en succes, ik haar kan helpen om alles weer in perspectief te krijgen. Ze heeft iemand nodig naar wie ze luistert."

Zenuwinzinking

Spears werd vorige week donderdag na een vermeende zenuwinzinking overgebracht naar een ziekenhuis. Ze had even daarvoor geweigerd om haar kinderen terug te geven aan haar ex-man Kevin Federline, die de voogdij heeft over Sean Preston (2) en Jayden James (1).

Volgens de 48-jarige Cowell is het nog niet te laat voor de geplaagde popprinses. "

Normaal

Ik zou haar weghalen waar ze nu woont en haar een half jaar bij haar ouders laten wonen en normale dingen laten doen." De Brit denkt dat paparazzi afhaken als de 26-jarige zangeres een tijd lang alleen maar 'normaal' doet.

Het is nog maar de vraag of Britney en haar familieleden zitten te wachten op inmenging van Cowell.

Dr. Phil, die eerder naar voren trad als reddende engel, kreeg de volle laag van de familie Spears omdat hij de problemen van Britney zou misbruiken om zelf media-aandacht te krijgen.

Vertrouwen

"De familie vroeg hem in vertrouwen om steun, niet om verklaringen aan de pers te doen", bitste de manager van Britney's moeder en zusje woensdag in een Amerikaans tv-programma.