PARIJS - Hoewel de Franse president Nicolas Sarkozy tot over zijn oren verliefd is op zijn nieuwe vriendin Carla Bruni, is hij nog niet van zijn ex Cécilia af.

Zij laat vrijdag en zaterdag van zich horen wanneer drie boeken over haar relatie met het staatshoofd in de winkels liggen.

Het Franse tijdschrift Le Nouvel Observateur bracht donderdag al enkele citaten naar buiten, die weinig vleiend zijn voor de president, zijn assistenten en zijn ministers. "Nicolas is onberekenbaar", "Nicolas is een vrek" en "hij is een man die van niemand houdt, niet eens van zijn kinderen", berichtte het magazine.

Jonge knapen

Daarnaast betitelde Cécilia zijn entourage als "een bende jonge knapen met macht die zich de prinsen van Parijs wanen", zo valt te lezen in 'Cécilia' van auteur en politiek verslaggeefster Anna Britton.

Naast 'Cécilia', kunnen de Fransen de komende dagen ook 'Breuken' en 'Cécilia, het verborgen gezicht van de ex-première dame' in de boekwinkels zien liggen. In oktober scheidde Sarkozy van zijn echtgenote na elf jaar huwelijk. Ze hebben samen een 10-jarige zoon.

Trouwen

Sarkozy zei woensdag tijdens een persconferentie dat zijn relatie met Bruni serieus is en insinueerde dat ze binnenkort gaan trouwen.