AMSTERDAM - Britney Spears is de omgang met haar ex-man Kevin Federline de afgelopen vijf dagen ontzegd door de politie.

Dat verklaarde de advocaat van ex-man Kevin Federline, Mark Vincent Kaplan, aan het Amerikaanse weekblad People.

Na een psychische inzinking donderdagavond werd de gevallen popprinses opgedragen ten minste dertig meter van haar ex-man vandaan te blijven. "In meeste gevallen wordt een dergelijk verbod opgelegd om het slachtoffer (Federline) voor mogelijk gevaar te beschermen", vertelt een woordvoerder van de politie aan het Amerikaanse tijdschrift.

Kinderen

Ook verklaarde Kaplan dat Federline wil dat zijn kinderen betrokken blijven bij het leven van Spears. "Maar hier staat voorop dat dit in een omgeving van structuur en stabiliteit gebeurt."

Spears was de afgelopen dagen in het nieuws nadat ze donderdagavond had geweigerd haar zonen terug te geven aan Federline. De politie moest er aan te pas komen, en later ook een ambulance, die de verwarde zangeres afvoerde naar het ziekenhuis. Ze zou een gevaar voor zichzelf en haar omgeving hebben gevormd.

Voogdij

Een dag later wees de rechter de volledige voogdij over de kindjes toe aan Federline. Ook mag de zangeres voor onbepaalde tijd haar jongens niet zien.