AMSTERDAM - Van alle vrouwen is Victoria Beckham afgelopen jaar het slechtst gekleed door het leven gegaan. De Spice Girl voert Mr. Blackwell's Worst Dressed List aan, waarin de Amerikaanse modegoeroe jaarlijks de slechtst geklede vrouwen opsomt.

Blackwell hekelt de 'skinny mini-wanproducten' waarin Posh zich graag hult.

Beckham wordt op de voet gevolgd door Amy Winehouse, wier opgestoken haar en 'armoedige stippenjurkjes' de goedkeuring van de modekenner niet kunnen wegdragen.

Derde op de door Hollywoodsterren gevreesde lijst is Mary-Kate Olsen. "Ze lijkt op een geknakte tandenstoker opgeslokt door een orkaan", zo vindt Mr. Blackwell.

Andere namen op de lijst van slechtst geklede vrouwen zijn zangeres Fergie, Kelly Clarkson, Eva Green, Avril Lavigne, Jessica Simpson en Lindsay Lohan.

Modebewust

Wie het volgens Blackwell wel begrepen hebben op modegebied zijn Reese Witherspoon, Jemima Khan, Beyoncé, Angelina Jolie, Helen Mirren, Nicole Kidman, Katie Holmes, Kate Middleton, Katherine Heigl en Cate Blanchett. Zij zijn de tien best geklede vrouwen van vorig jaar.

Britney Spears

Opvallende afwezige op de lijst met slecht geklede sterren is Britney Spears, die in voorgaande jaren wel prominent aanwezig was op de lijst.

"Ik vond het ongepast om haar te becommentariëren op haar modeflaters nu haar persoonlijke leven zo een puinhoop is", zegt Blackwell. "Ik hoop dat het dit jaar beter met haar zal gaan."

Vorige editie

Het is de 48e keer dat Blackwell de lijsten samenstelt. Vorig jaar deelden Britney Spears en Paris Hilton de twijfelachtige eer om de slechtst geklede vrouw te zijn. Kate Winslet was de best geklede Hollywoodster.