AMSTERDAM - Daphne Denters, de zus van Esmée, zal haar kunsten gaan vertonen in de dansmusical 'Dirty dancing'. Net als haar zingende zusje, dat wereldwijd doorbrak via YouTube, ambieert Daphne een carrière in de muziekindustrie.

Ze wil die echter via een andere weg bereiken. "Mijn zusje is erg trots op mij", grinnikt de 22-jarige blondine.

Daphne loopt voor haar opleiding aan de theaterschool stage bij 'Dirty dancing' en heeft een vaste plek weten te bemachtigen in het dansensemble van de musical.

Het jonge talent zal naast dansen ook haar zangkunsten tentoonspreiden. "Ik ben understudy van Baby en Penny en Penny zingt een liedje in de show"

Justin Timberlake

Haar zusje Esmée brak vorig jaar door. Een filmpje waarin de Nederlandse zangeres werd begeleid door Justin Timberlake stond op de vierde plaats van de lijst met best bekeken en meest besproken video's van YouTube.

De video werd sinds 28 mei ruim dertien miljoen keer bekeken. Haar eerste album, dat wordt uitgebracht via het platenlabel van Timberlake, verschijnt begin dit jaar.

'Dirty dancing' is vanaf 9 maart te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. In de show vol dans en hits als '(I've had) The time of my life', spelen naast Daphne ook Jette Carolijn van den Berg, Martin van Bentem, Chris Tates en Anouk van Nes.