AMSTERDAM - Gordon paradeert zondag niet in zijn gouden pak over de rode loper bij de Golden Globes. De zanger, die samen met zijn vriend José het filmgala zou bijwonen, is zwaar teleurgesteld over de afgelasting van de feestelijke uitreiking van de filmprijzen.

"We hadden ons er ontzettend op verheugd", klaagt hij woensdag in De Telegraaf. "Ons thema was goud, dus we hadden voor de gelegenheid allebei gouden pakken gekocht met een gouden riem én gouden schoenen."

Estelle

Die gouden pakken gaan voorlopig in de kast, maar de trip naar Californië gaat gewoon door. "Ik had de eersteklas vliegtickets al gekocht", legt hij uit. "Gelukkig is het uitverkoop in Los Angeles. En kunnen we nog even langs bij Ruud en Estelle."

Liefde

Gordon, die vorig jaar al eens de Golden Globes bijwoonde, heeft vooral te doen met zijn nieuwe liefde. "Hij is nog nooit naar zoiets geweest. Ik had het hem graag willen laten zien", zegt de zanger en presentator. "We wachten een goeie première af, en dan gaan we alsnog in onze pakken."

Maandag werd bekend dat de Golden Globe Awards dit jaar wegens een staking van scriptschrijvers in Hollywood niet worden uitgereikt. De feestelijke ceremonie is vervangen door een persconferentie waarop de winnaars worden bekendgemaakt.