LOS ANGELES - De Amerikaanse tv-psycholoog dr Phil ziet af van zijn plan om een aflevering van zijn programma te wijden aan Britney Spears. "Haar situatie is momenteel te heftig", zei hij maandag tegen Entertainment Tonight.

Dr Phil heeft zich opgeworpen als hulpverlener voor Britney. Dat kwam hem op kritiek en benamingen als 'profiteur' te staan. Maar Phil McGraw, zoals hij heet, zelf zegt dat de familie hem daartoe heeft verzocht.

Speculeren

Amerikaanse media speculeren er verder vrolijk op los of de getroebleerde artieste nu wel of niet onder invloed was toen hulpdiensten haar kinderen onlangs bij haar vandaan haalden. En of ze nu wel of niet jaloers is op de groeiende populariteit van haar 16-jarige (zwangere) zusje Jamie Lynn.

Volgens People Magazine heeft een bron dichtbij de familie gezegd dat ze manisch-depressief is. Een ander claimt zeker te weten dat ze al weken geen drugs of alcohol heeft gebruikt.

Nieuwssites hebben zich ook gestort op de manager van het restaurant waar Spears vorige week heeft gegeten nadat ze uit het ziekenhuis was ontslagen. "Ze was in een goede bui, hoor", wist die te melden.