LOS ANGELES- De jaarlijkse Amerikaanse tv- en filmprijzen The Golden Globes zullen op 13 januari worden uitgereikt, maar zonder enige ceremonie of franje.

In plaats van een grootse show, inclusief duur diner, zendt de omroep NBC alleen een persconferentie uit waarin de winnaars bekend worden gemaakt.

Dat heeft de organisatie maandagavond officieel bevestigd. Eerder maakte The Los Angeles Times op zijn website melding van het besluit.

Boycot

De sterk versoberde bijeenkomst is mede het gevolg van het besluit van verscheidene Hollywood-acteurs om dit jaar verstek gaan bij de uitreiking van de Golden Globe Awards.

Door het tv- en filmprijzenevenement te boycotten, willen de sterren van de avond de staking van scenarioschrijvers ondersteunen. Eerder dreigden de scenaristen al om het tv-spektakel te verstoren.

Scriptschrijvers

De scriptschrijvers zijn verwikkeld in een bitter conflict met televisiestations en filmproducenten. De schrijvers weigeren al sinds begin november vorig jaar scripts te leveren, waardoor het werk aan tv-shows, -series en films stilligt.

Ze eisen een financiële compensatie voor de distributie van films en series op dvd's, internet en mobiele telefoons. Gesprekken met tv- en filmproducenten zijn tot nu toe echter op niets uitgelopen.