AMSTERDAM - Reese Witherspoon is onder Amerikaanse vrouwen de meest geliefde vrouwelijke ster van het afgelopen jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van E-Poll Market Research, waaraan elfhonderd Amerikaanse vrouwen van boven de 13 meededen.

De ondervraagden moesten tien vrouwen die veel in de belangstelling staan indelen op kenmerken als zelfvertrouwen en glamour-gehalte. Witherspoon werd verder gezien als 'interessant' en bijna niemand ergerde zich eraan dat ze voortdurend in de bladen stond.

De 30-jarige Reese staat weer volop in de schijnwerpers sinds ze in 2006 de Oscar won voor beste actrice, voor de rol van zangeres June Carter in 'Walk the line'.

Het afgelopen jaar werd de Amerikaanse verder voorpaginanieuws door de scheiding van ex-man en acteur Ryan Phillippe, met wie ze twee kleine kinderen heeft, en haar vermeende nieuwe liefde, acteur Jake Gyllenhaal.

Jennifer Aniston

De tweede plaats in de lijst is voor Jennifer Aniston, die het daarmee wint van Angelina Jolie, die op drie staat. Aniston was getrouwd met Brad Pitt, die nu een relatie heeft met Jolie.

Ook de zwangere Jennifer Lopez bevindt zich in de bovenste regionen: de zangeres staat op vier. De vijfde plaats is voor actrice Katie Holmes, tegenwoordig vooral bekend als vrouw van Tom Cruise en moeder van de kleine Suri.

Victoria Beckham

De rest van de lijst wordt bezet door Victoria Beckham (6), Nicole Richie (7), Lindsay Lohan (8), Britney Spears (9) en Paris Hilton (10).

Hilton staat onderaan omdat ze volgens de respondenten te vaak om onbenulligheden in de bladen staat. Ook wordt ze beschouwd als de minst aardige van de tien.