'Britney Spears is manisch-depressief' (video)

AMSTERDAM - Britney Spears is manisch-depressief. Dat zeggen twee bronnen, die bevriend zijn met de familie van Spears, tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

Bekijk video

Mensen met een bipolaire stoornis, zoals manisch-depressieven ook wel worden genoemd, hebben wisselende stemmingen. Een door People aangehaalde expert op het gebied van de aandoening, Diana Kirschner, zegt dat het goed kan kloppen dat Spears de stoornis heeft.

Ook de oprichter van het afkickcentrum in Malibu waar Spears vorig jaar verbleef, kan zich er in vinden. Toch is nooit officieel vastgesteld dat Britney ziek is.

Postnatale dedressie

De 26-jarige popster zou al tijden medicijnen slikken om paniekaanvallen te onderdrukken en na de geboorte van allebei haar zoons aan postnatale depressies hebben geleden.

Volgens de bronnen is het pijnlijk dat de mentale instabiliteit van Spears haar een slechte reputatie bezorgt als moeder, terwijl ze veel van haar kinderen houdt.

Federline

Spears was de afgelopen dagen in het nieuws, nadat ze donderdagavond had geweigerd haar zoons terug te geven aan ex-man Kevin Federline, die de voogdij heeft.

De politie moest er aan te pas komen, en later ook een ambulance, die de verwarde zangeres afvoerde naar het ziekenhuis. Ze zou een gevaar hebben gevormd voor zichzelf en haar omgeving. Die dreiging zou een dag later zijn geweken, toen Spears werd ontslagen uit het ziekenhuis.

Paparazzi

Weer een dag later zou Spears weer helemaal op de been zijn geweest en het schijnbaar onmogelijke mogelijk hebben gemaakt: ontsnappen aan de paparazzi, die overal op de loer lagen.

In gezelschap van fotograaf Adnan Ghalib, van wie eerder al werd verondersteld dat hij haar nieuwe liefde is, ging ze vrijwel ongezien uit eten. Volgens de restauranthouder was Brit in opperbeste stemming.

Een bipolaire stoornis in combinatie met een alcohol- of drugsverslaving komt veel voor onder de 'groten der aarden'. Vermoedelijk hadden Kurt Cobain, Axl Rose en Jim Carrey, maar bijvoorbeeld ook Vincent van Gogh en Ernest Hemingway er last van.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie