AMSTERDAM - Kevin Federline vindt het belachelijk dat zijn verwarde ex-vrouw Britney Spears zaterdag uit het ziekenhuis is ontslagen.

Hij heeft, uit angst voor haar onvoorspelbare gedrag, de beveiliging rond zijn huis in Tarzana, Californië verscherpt. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift OK! Magazine.

De voormalige achtergronddanser zou bang zijn dat Britney probeert Sean Preston (2) en Jayden James (1) goedschiks of kwaadschiks terug te krijgen, nu een rechter vrijdag haar bezoekrecht ontnam.

Veilig

"De jongetjes zijn nu veilig", vertelt een bron aan het tijdschrift. "Maar Kevin denkt dat Britney ernstige problemen heeft en dat haar gedrag onvoorspelbaar is."

"Deze vrouw sloot zichzelf twee dagen geleden nog drie uur lang op met haar jongste zoon. Ze is na haar verblijf in het ziekenhuis heus niet opeens beter."

Britney

Britney heeft zich nog niet laten zien sinds ze zaterdag werd ontslagen uit het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles na een vermeende zenuwinzinking.

Haar vader Jamie, die ook in het ziekenhuis niet van de zijde van de getroebleerde popster week, zou bij haar zijn. Ook Jamie Lynn, het 16-jarige zwangere zusje van Britney, is al op ziekenbezoek geweest.

Lynne Spears, de moeder van de zangeres, heeft zich nog niet laten zien. Ze was zaterdag op een kerkhof in Louisiana, waar ze bloemen legde bij het graf van haar vorig jaar overleden zus Sandra.

Klachten

Bij de politie in Los Angeles regent het inmiddels klachten van buurtgenoten van Britney, die over paparazzi struikelen bij de toegangsweg tot hun beveiligde woonwijk.

De politie heeft het druk met het wegslepen van auto's van de fotografen, maar kan vooralsnog niets beginnen tegen de helikopters die boven het optrekje van Britney cirkelen.