AMSTERDAM - Fajah Lourens neemt het op voor haar vriendin Lieke van Lexmond, die onlangs haar relatie met Jeroen Rietbergen op de klippen zag lopen.

"Iedereen heeft het over het nieuwe geluk van Linda die nu samen is met Jeroen", vertelt de 26-jarige actrice zondag in De Telegraaf.

"Maar er wordt mooi wel voorbijgegaan aan het verdriet van Lieke. Zij is verlaten, ze hadden net een huis gekocht. Er wordt zelfs gesuggereerd dat Lieke is vreemdgegaan. Daar maak ik me boos om."

'Erg leuk'

Lieke maakte eind november bekend dat de relatie tussen haar en Jeroen voorbij is. De reden van de breuk wilde ze niet vertellen, maar een maand later bevestigde de manager van Linda de Mol in RTL Boulevard dat haar cliënt en Jeroen elkaar 'erg leuk vinden'.

"Voor mij is één en één twee", stelt Fajah. "Jeroen kent Linda inmiddels tien maanden. Hij speelde in de band van het programma 'Just the two of us', dat zij presenteerde. Hun samenwerking is veel langer geleden dan Lieke en Jeroen uit elkaar zijn... Nou dan."

Geboorte

Lieke en Fajah zijn al jaren dikke vriendinnen. De twee zijn zo intiem, dat Lieke vorige maand zelfs aanwezig was bij de geboorte van het zoontje van Fajah, Shai.

De bevalling was zwaar en het jongetje was zelfs even in levensgevaar omdat hij klem zat.

Uiteindelijk bleek Shai een forse baby van 4160 gram te zijn. "Hij is na de bevalling nog wel twee dagen paars geweest en hij had een punthoofd, maar inmiddels is hij kerngezond", glundert Fajah