LOS ANGELES - De Amerikaanse zangeres Britney Spears heeft het ziekenhuis verlaten, waar zij was opgenomen nadat zij haar kinderen niet aan een lijfwacht van haar ex-man Kevin Federline wilde meegeven. Dat is zaterdag te lezen op de site van New York Daily News.

Spears zou het ziekenhuis samen met tv-psycholoog Dr.Phil hebben verlaten, meldden diverse Amerikaanse media. Ze zou via een ondergrondse tunnel weg zijn gegaan om zo de pers te vermijden.

De popster moest oorspronkelijk uit voorzorg 72 uur in het ziekenhuis verblijven, maar artsen vonden dat Spears geen gevaar meer voor zichzelf vormde.

Zoontje

Spears belandde op donderdagavond (lokale tijd) ter evaluatie op een speciale afdeling in het ziekenhuis nadat zij zichzelf met haar 1-jarige zoontje had opgesloten in een kamer omdat zij haar kinderen niet wilde meegeven.

De politie moest eraan te pas komen om Spears met haar zoontje weer te voorschijn te halen. Daarna werd de popster per ambulance afgevoerd.

Hoorzitting

In een spoedzitting vrijdag werden de kinderen aan Federline toegewezen en raakte Spears het recht om haar kinderen te bezoeken kwijt. Tot nog toe mocht Britney ze drie keer per week onder begeleiding zien.

Een hoorzitting op 14 januari moet uitwijzen hoe het verder gaat in deze strijd om de kinderen.