AMSTERDAM - Natalie Imbruglia gaat scheiden van haar man Daniel Johns. De 32-jarige zangeres laat in een verklaring op haar website weten dat zij en haar man, de voorman van de Australische rockband Silverchair, in goed overleg hebben besloten uit elkaar te gaan.

Het hectische leven van Imbruglia en Johns zou de reden zijn van de scheiding. "Onze carrières verplichten ons om elk in andere delen van de wereld te verblijven, waardoor we deze beslissing jammer genoeg hebben moeten nemen."

Imbruglia bevindt zich voornamelijk in Groot-Brittannië, terwijl Johns vooral verplichtingen heeft in Australië. "We zijn simpelweg uit elkaar gegroeid, omdat we niet genoeg tijd met elkaar kunnen doorbrengen."

Torn

Imbruglia brak door als actrice in de Australische soap Neighbours. Vervolgens stapte ze, net als Neighbours-collega Kylie Minogue, over naar de muziekwereld. Haar eerste single 'Torn', van haar debuutalbum 'Left of the middle', verscheen in 1997 en werd wereldwijd een hit.

Momenteel is Imbruglia weer terug bij haar roots en druk bezig met de opnamen voor de nieuwe film 'Elise', waarin ze de hoofdrol zal vertolken.

Wereldberoemd

Johns werd in 1995 op 16-jarige leeftijd wereldberoemd toen hij met Silverchair een grote hit scoorde met het nummer 'Tomorrow'. Imbruglia en Johns leerden elkaar in 1999 kennen en trouwden op nieuwjaarsdag in 2003.