AMSTERDAM - Het Britse popidool Gareth Gates gaat trouwen. De zanger ging tijdens de jaarwisseling op zijn knieën voor zijn vriendin, de rondborstige pin-up Suzanne Mole.

"We zijn ontzettend blij en kijken uit naar het plannen van ons huwelijk", vertelt Gates aan de BBC. Wanneer de tortelduifjes gaan trouwen, is nog niet bekend.

Idols

In 2002 werd Gates tweede in de Britse versie van Idols, achter Will Young. Naast zijn zangkwaliteiten en uiterlijk viel hij op omdat hij stotterde.

Sindsdien scoorde hij in Groot-Brittannië vier nummer 1-hits. In Nederland haalde hij één keer de hoogste notering in de hitlijsten, in 2003 met het nummer 'Anyone of us'.

De afgelopen jaren bleef het stil rond de zanger.

Jordan

Gates en de 32-jarige Mole hebben sinds 2002 een relatie. De popzanger lijkt een zwak te hebben voor rondborstige glamourmodellen. In 2003 had hij een affaire met het Britse model Jordan, wier hart nu aan zanger Peter André toebehoort.

De 23-jarige Gates ontkende aanvankelijk dat hij buiten de deur had gesnoept, tot hij met de billen bloot moest toen het model de intieme details verklapte in haar autobiografie 'Being Jordan'.