AMSTERDAM - De Amerikaanse muzikant Stephen Stills is in een ziekenhuis in Los Angeles geopereerd aan prostaatkanker. De operatie is succesvol verlopen. Dat heeft zijn echtgenote, Kristen Stills, bekendgemaakt.

Stills, die donderdag 63 jaar oud werd, is bekend van Crosby, Stills & Nash (and Young), en verder van zijn solowerk en bands als Buffalo Springfield en Manassas.

Hij is nog altijd actief als gitarist, zanger en songwriter. In het voorjaar staat een solotournee door Noord-Amerika op het programma, ter promotie van zijn nieuwste album 'Just Roll Tape'.

Film

Volgens zijn vrouw knapt Stills snel op en komt hij op 25 januari zeker naar het Sundance Film Festival in Utah voor de première van de film 'CSNY Déjà Vu'.

Deze film, die is geregisseerd door Bernard Shakey, biedt een kijkje achter de schermen van de Freedom of Speech Tour, waarmee Crosby, Stills, Nash & Young vorig jaar door de Verenigde Staten toerden. Tijdens de toer lag de nadruk op het nieuwe album van Neil Young, 'Living with war'.

Met de plaat spreekt de muziekveteraan zich uit tegen het beleid van de Amerikaanse president George Bush.