HILVERSUM - RTL heeft het contract met Sylvana Simons niet verlengd. Het zal de presentatrice van Dancing With The Stars voortaan op projectbasis inhuren. Dit zei een woordvoerster van de zender donderdag naar aanleiding van een verhaal in het AD.

"Op deze manier zijn we flexibeler", aldus de zegsvrouw. "Dan kunnen we een bepaalde presentator voor een specifiek programma inzetten." Simons blijft wel programma's doen voor RTL, zoals de nieuwe reeks Char.

Peter van der Vorst

RTL bekijkt of ook royaltydeskundige Peter van der Vorst voortaan op projectbasis kan worden ingezet. De gesprekken met hem zijn eind april, wanneer zijn driejarige contract afloopt. "Hij blijft in elk geval RTL Boulevard doen", aldus de woordvoerster.

"Wij zijn op dit moment in onderhandeling met Peter van der Vorst met de intentie om onze goede samenwerking voort te zetten. De gesprekken verlopen voortvarend en wij hopen binnenkort een positief resultaat te kunnen communiceren", voegt programmadirecteur Erland Galjaard van RTL4 toe.

Sybrand Niessen

Over acht maanden loopt eveneens het contract af met Sybrand Niessen, presentator van de TV-makelaar. Dan zullen ook gesprekken volgen over zijn contract met RTL.