AMSTERDAM - Ne-Yo heeft zijn collega R. Kelly voor de rechter gesleept. De r&b-zanger, die tot voor kort in het voorprogramma van R. Kelly stond tijdens diens 'Double up'-tournee, stelt dat hij zonder legitieme reden is ontslagen, zo meldt muzieksite Allhiphop.com.

Volgens Ne-Yo stuurde R. Kelly hem de laan uit omdat het publiek enthousiaster op hem reageerde dan op de hoofdact. De 40-jarige Kelly ontkent dat. Hij beweert dat Ne-Yo 'wegens contractuele redenen' werd ontslagen.

Ne-Yo stelt dat hij 530 duizend euro zou verdienen met de optredens. Toen hij werd ontslagen, zou hij slechts 34 duizend euro hebben gekregen.

Problemen

Het is niet de eerste keer dat Kelly in de problemen raakt met collega-artiesten. Vier jaar geleden kreeg de zanger het aan de stok met rapper Jay-Z, met wie hij de 'Best of both worlds'-tournee deed.

Jay-Z zou Kelly uit de tour hebben gezet wegens zijn 'wispelturige gedrag'.

Rechtbank

Kelly, die hits scoorde als 'I believe I can fly' en 'If I could turn back the hands of time', moet zich over twee weken ook al in de rechtbank melden.

Dan staat hij terecht in een misbruikzaak die al vijf jaar in behandeling is. Kelly zou seks hebben gehad met een 14-jarig meisje.