BARILOCHE - Een fotografe van het Argentijnse persbureau Télam heeft een klacht ingediend tegen een lijfwacht van de Nederlandse kroonprinselijke familie. Dit hebben Argentijnse media nieuwjaarsdag gemeld.

De fotografe Alejandra Bartoliche zei ruw te zijn behandeld en bedreigd door een lijfwacht toen ze vanaf de openbare weg foto's wilde nemen.

Dat was maandag bij een privékliniek in de Argentijnse plaats Bariloche waar prins Willem Alexander en prinses Máxima hun jongste dochter Ariane hadden gebracht, naar verluidt omdat die aan bronchitis leed.

Youtube

De fotografe heeft beelden van het incident op YouTube verspreid, waarop echter voornamelijk is te zien hoe een fotografe een van de lijfwachten belaagt.

KLPD

De beveiliging van leden van het Koninklijk Huis valt onder het Korps landelijke politiediensten (KLPD). ,,In onze visie maakte de beveiliger de weg vrij voor het voertuig'', aldus een woordvoerster.

,,Het is met name de fotografe die agressief werd, waarop de persoonsbeveiliger zich terughoudend opstelde.''

De aanwezige lijfwachten wilden juist voorkomen dat de auto tegen haar en andere fotografen zou aanrijden, zegt de woordvoerster. Het is de KLPD niet bekend of Bartoliche aangifte heeft gedaan bij de Argentijnse politie.

Leden van de koninklijke familie, onder wie koningin Beatrix, houden vakantie in Villa La Angostura, circa 1300 kilometer ten zuidwesten van Buenos Aires, waar de broer van Máxima ondernemingen heeft in de toeristische sector.