AMSTERDAM - Kate Moss heeft zich voorgenomen om in het nieuwe jaar haar 5-jarige dochtertje Lila Grace een warmer thuis te geven. Het Britse supermodel, dat bekend staat om haar feestgedrag, heeft daarom de 65-jarige moeder van haar vriendin Sadie Frost een baan als nanny aangeboden, zo meldt de Britse krant Daily Mirror.

Mary Davidson, zoals de vrouw heet, krijgt een eigen vleugel in het nieuwe Londense huis van Moss en heeft in haar functieomschrijving staan dat ze een 'meer familievriendelijke sfeer moet creëren'.

"Kate denkt dat ze met Mary in de buurt met haar beide benen op de grond blijft staan en een stabiele omgeving voor Lila kan bieden", vertelt een bron tegen de krant. "Hiermee hoopt Kate schoon schip te maken voor 2008. Dit jaar wil ze zich meer op haar familie richten."

Nanny

Mary volgt haar dochter Jade op, die kort geleden haar baan als nanny van Moss opzegde. De zus van Sadie Frost, die bijna zevenhonderd euro per week verdiende als oppas van de oogappel van Kate, was naar verluidt de wilde levensstijl van haar bazin spuugzat.

De 33-jarige Kate Moss beleefde een roerig jaar, waarin ze een punt zette achter haar veelbesproken knipperlichtrelatie met rocker Pete Doherty. Inmiddels heeft ze haar hart verloren aan 'het braafste jongetje van de klas' Jamie Hince, gitarist van de band The Kills.