AMSTERDAM - Bekende Nederlanders vinden het begin van het nieuwe jaar een mooie gelegenheid om hun slechte gewoontes te laten varen. Zo neemt actrice Halina Reijn zich voor om te stoppen met het vermijden van conflicten.

"Ik ga klein beginnen: een biefstuk die niet goed is gebakken teruggeven aan de ober en dat dan langzaam uitbreiden naar belangrijker zaken", vertelt de actrice in het tijdschrift. "Geen angst meer in het nieuwe jaar."

Kluun

Kluun gaat hard aan het werk in het nieuwe jaar. "Ik wil een jaar lang stoppen met alles wat een schrijver zoal doet buiten het schrijven om", kondigt de auteur van de bestseller 'Komt een vrouw bij de dokter' aan.

"Tijd voor zelftucht, tijd om weer honderd procent te doen wat een schrijver hoort te doen: schrijven."

Mart Visser

Mart Visser stopt met 'keeping up appearances'. "Ik ben nu voor tachtig procent mezelf", vertelt de couturier in Red. "Die overige twintig komen in 2008 wel."

Voor Angela Groothuizen verandert niet veel in het nieuwe jaar. "Ik maak altijd onmiddellijk ergens korte metten mee als iets me niet bevalt en dat ga ik zo houden."

Depressie

"Ik wil niet meer mijn premenstruele manische depressie afreageren op mijn gezin", vertelt documentairemaakster Sunny Bergman in het magazine Red.