AMSTERDAM - Bonnie St. Claire gaat het nieuwe jaar in zonder goede voornemens. "Ik ben een typisch voorbeeld van iemand die geen goede voornemens hoeft te doen, want het gaat altijd over afslanken, stoppen met roken en dat soort dingen", vertelt de zangeres.

"Dat doe ik niet, ik bezondig me overal aan."

De zangeres vindt dat ze 'geen overdadige dingen' doet. "Ik rook niet te veel en ik eet niet te veel", vertelt ze.

"Ik heb al jaren hetzelfde figuur. Misschien kan ik me nog iets meer gaan inzetten voor de voedselbank, wat ik al jaren doe."

Roerig jaar

St. Claire, die eigenlijk Bonje Cornelia Swart heet, kende een roerig jaar. Begin 2007 deed ze mee aan de Nationale IQ Test van BNN. Volgens de test, die live werd uitgezonden, had de blondine een IQ van 52.

De pers viel over haar heen en ze werd, mede dankzij de reallifesoap Het Glas is Halfvol, regelmatig als alcoholist bestempeld.

Akelig

"Je komt weleens mensen tegen die heel akelig tegen je doen, maar dat negeer ik dan maar", vertelt de 58-jarige zangeres. "Dat hoort kennelijk bij het leven. Mijn devies is al jaren: wees aardig voor de mensen, dan zijn zij ook aardig terug."

Artiestenleven

Bonnie, die hits scoorde als 'Dr. Bernhard' en 'Bonnie kom je buiten spelen', geniet na ruim veertig jaar in het vak nog steeds van het artiestenleven.

"Ik vind het nog steeds leuk, het kriebelt nog steeds als ik het podium zie", bekent de zangeres. "Als het zo doorgaat en mijn gezondheid laat het toe, dan kan ik dat nog heel lang volhouden."