ROTTERDAM - Marco Borsato heeft zaterdagavond in Ahoy' Rotterdam de zogeheten Lifetime Achievement Award in ontvangst genomen. Hij kreeg de bijzondere onderscheiding tijdens de achtste editie van de TMF Awards uit handen van PvdA-leider Bos.

De zanger ontvangt de prijs voor zijn muzikale prestaties in heden en verleden, maar vooral ook voor zijn inspanningen als ambassadeur van de stichting War Child. Die organisatie zet zich wereldwijd in voor kinderen in oorlogsgebieden. "Dit is de twaalfde TMF Award die ik krijg, maar dit is absoluut de mooiste", zei Borsato trots. Hij wees erop dat muziek verbroedert. "Er woeden op dit moment ongeveer 35 oorlogen in de hele wereld. Dat mogen we niet vergeten."

Vredes-cd

Borsato maakte in een korte toespraak bekend dat hij samen met nog een reeks andere Nederlandse artiesten een 'vredes-cd' heeft opgenomen. Dat schijfje wordt uitgebracht op bevrijdingsdag, 5 mei.

Boegeroep

Het optreden van de PvdA-voorman veroorzaakte overigens gemengde reacties onder de duizenden bezoekers in Ahoy'. Aanvankelijk werd hij verwelkomd met een voorzichtig gejuich, maar dat veranderde al gauw in een negatief gejoel en boegeroep.

De Lifetime Achievement Award is de laatste jaren vaker uitgereikt, onder anderen aan André Hazes en postuum aan Herman Brood.