Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin hoe Diva Patty met lede ogen toeziet hoe haar dochter haar rol overneemt, de kandidaten van Idols een bijna incestueus clubje vormen, Marco Borsato blij is met zijn Fillipijnse kindermeisje, Johnny de Mol en Chantal eindelijk uit elkaar zijn en Patricia Paay en Adam Curry gelukkig ook iets hebben bedacht om de kijkcijfers op te krikken. Lees mee in de bladen van deze week.

Wie doet het met wie?

Eerst was het Idols kandidate Marieke (zusje van GTST-ster Charlie) die hevig flirtte met één van haar medekandidaten. En toen verbaasde iedereen zich er over dat winnaar Jamaï het aanlegde met mede-finaliste Dewi. 'Hiermee wordt de 16-jarige winnaar meteen ook vader' kopten de bladen toen, refererend naar het dochtertje van Dewi. Er waren zelfs insinuaties dat Hynd een oogje zou hebben op presentator Reinout Oerlemans. Kortom: de bladen fantaseerden er lustig op los, blij dat ze weer eens wat hadden om over te schrijven. Na enige tijd bleek echter dat Dewi en Jamaï ècht een relatie kregen. Zoenend werden ze gefotografeerd. Nu, amper twee maanden later, is die 'verkering' alweer voorbij. "We zijn nu weer gewoon vrienden' meldt Jamaï in één van de bladen. En onmiddellijk laaien de speculaties weer op: nu zou Jim vallen voor de zus van Marieke (GTST-Charlie) en zouden Jim en jamaï Dewi zelfs delen en een trio vormen. En dan te bedenken dat al die kids nog maar net in de twintig zijn!

De Borsato nanny

'Nee hoor, we doen alles zelf. We zijn héél gewoon gebleven en hebben geen kindermeisje' riepen Marco Borsato en zijn Leontien om het hardst. Maar toen het derde kind werd geboren, was het blijkbaar toch drukker dan verwacht. Marco nam de zorg voor zoontje Luca op zich, Leontien 'deed' de andere twee kids. Maar toch verlangden ze naar wat vrijheid. Blijkbaar kon oma Mary 'bruidsjurkgoeroe' Borsato ook niet meer altijd oppassen. En dus is er een kindermeisje gekomen. Helemaal uit de Fillippijnen moest ze komen, deze au pair. In Story zien we een foto van Marco die gezellig met de au pair en zoon Luca op pad is. Het kind, met twee vlechtjes, lacht vrolijk. Wat wil je: ze is in een miljoenenvilla terecht gekomen, voorzien van alle denkbare luxe. Maar wat ons verbaast is dat de Borsato's niet gewoon een Nederlandse oppas hebben genomen. Een au pair is meestal een 'low budget' oplossing voor zowel gezin als au pair. Zo'n jong meisje krijgt dan kost en inwoning en wat zakgeld en kan dan hier een studie of cursus doen. Maar je hoort vaak dat je met een au pair een extra kind in je gezin opneemt, want vaak zijn ze maar 17 of 18 jaar oud. En je zou toch denken dat de Borsato's genoeg geld hebben om een gediplomeerde, betaalde kinderjuffrouw in te huren waar ze niet zelf ook nog voor hoeven te zorgen?

Breuk

Nou, het hoge woord is er uit: Johnny de Mol en Chantal Janzen zijn uit elkaar. Volgens Story gonsde het al maanden van de geruchten dat hun relatie in zwaar weer terecht was gekomen. Alle bladen volgden de zoon van John de Mol senior en Willeke Alberti, in de hoop hem met een andere dame te betrappen. En Chantal, blond lachebekje, bleef maar volhouden dat er echt niets aan de hand was. 'We hebben alleen wat weinig tijd voor elkaar' riep ze telkens. Dit is nu ook als reden opgegeven voor de 'scheiding' van het stel. Toen ze net een relatie kregen, rees het ernstige vermoeden dat Chantal, die musicalster is, alleen maar met Johnny was vanwege zijn beroemde, invloedrijke familie. Toch hebben ze het nog best lange tijd uitgehouden. Tot op heden dus. Het liefdespaar Sjonnie en Sjantal is nu echt exit.

Huwelijksbedrog

Nog steeds woedt er een hevige strijd om de kijkcijfers tussen Patty Brard en Patricia Paay. De Weekend heeft zelfs een enquete gehouden onder Bekende Nederlanders: wie kijkt wat en waarom? Estelle Gullit kijkt naar Patty, Emile Ratelband naar alletwee en Mariska Hulscher naar geen van beiden. In de strijd om de kijkers heeft het Curry-echtpaar iets leuks bedacht. Het blijkt dat op hun Amerikaanse huwelijksakte een stempel ontbreekt. Hiermee zou het huwelijk niet officieel geldig zijn. En dat betekent: Adam en Patricia zijn niet getrouwd en hun dochter is een bastaard-kind! Natuurlijk grijpen alle bladen het gerucht meteen aan en verschijnen er koppen als 'Adams huwelijksbedrog', 'Is hij zijn ja-woord vergeten?'. De bladen hopen nu op een huwelijk dat live op tv wordt uitgezonden. Het schijnt dat het paar zelfs al hals over kop naar een tropisch eiland is afgereisd om hun huwelijksplechtigheid nog eens dunnetjes over te doen.

Zo moeder…

Patty Brard gooit haar hele hebben en houwen op de buis en wie strijkt er met de eer? Juist: dochter Priscilla. De bladen noemen Patty nog wel, maar de aandacht richt zich steeds meer op Patty's evenbeeld. Zo heeft Story het over de miljoenen die Priscilla zal erven van haar vader (die komt een stinkend rijke Italiaanse familie). 'Verspilt ze haar miljoenen?' vraagt het blad zich af. In weekend staat dat Priscilla een muziekplaatje gaat maken met haar stiefvader. Initiator is - daar zijn ze weer- Free Record Shop, dus: Hans en Vanessa Breukhoven. Het gaat om de titelsong van Patty's programma, dat zou op CD gezet worden. Zou Patty het vervelend vinden dat er zo veel aandacht naar haar dochter gaat? En dat die nu zelfs een plaatje gaat opnemen, terwijl mamma Patty zó haar best doet om met de nieuwe Luv door te breken (wat maar niet lukt). In Weekend staat dat Priscilla een relatie heeft met Jodi Bernal. 'Ze vindt hem heel stoer' zegt Patty 'En ik vind het een lekker joch'. Getsie, is Patty's eigen echtgenoot René niet jong genoeg?