LOS ANGELES - Britney Spears wordt woensdag gehoord door de advocaten van haar ex-man Kevin Federline in de alsmaar durende strijd om het voogdijschap, zo meldt People woensdag.

Een bron dicht bij de zaak verwacht dat Spears getuigenis, die onder ede wordt afgenomen, niet langer dan een dag duurt. De zaak begint op het kantoor van Federlines advocaten.

De 26-jarige Spears is in een hevige strijd verwikkeld met haar 29-jarige ex-man over het voogdijschap over hun twee kinderen Preston en Jayden. Vorige maand gingen beiden akkoord om in verband met de kerst de tijd voor de kinderen te delen, maar een definitieve regeling om het voogdijschap bleef uit.

Federline laat zijn kinderen nu alleen nog bij Spears achter als daar ook iemand bij is die een oogje in het zeil houdt.

Drugsverleden

Verwacht wordt dat de blonde zangeres flink wordt aangepakt door de advocaten van Federline over haar alcohol- en drugsverleden. Ook zal haar het vuur aan de schenen worden gelegd over het feit dat ze sommige beslissingen van de rechtbank niet opvolgde en andere zaken waaruit zou blijken dat ze niet klaar is om een goede moeder te zijn.