Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Jodie Foster komt uit de kast

AMSTERDAM - Actrice Jodie Foster is uit de kast gekomen. Tijdens de uitreiking van de Sherry Lansing Leadership Award dankte ze haar partner Cydney Bernard voor de steun 'in gelukkige en rottige tijden'.
Door NU.nl/Heleen Haverkort

Dit meldt de Britse krant de Daily Mail. De actrice heeft nooit eerder openlijk over haar seksuele geaardheid gesproken, maar het gerucht dat ze een relatie met Bernard zou hebben ging al langer.

Tijdens de uitreiking van de award, die ze kreeg voor haar rol als pionier in de entertainmentindustrie, dankte ze 'mijn mooie Cydney'. Foster (44) en Bernard leerden elkaar veertien jaar geleden kennen op de filmset van Sommersby.

Zoons

Samen voeden ze twee zoons, Charles (9) en Kit (6) op. Foster heeft nooit bekend gemaakt wie de vader van de jongens is.

De actrice hield een emotionele speech tijdens de uitreiking van de award. "Ik voel me zwak en onzeker. Ik vecht ervoor om alles te begrijpen. Ik probeer ergens te komen, zonder dat ik weet waar dat is".

Gek

De actrice begon haar carrière toen ze kind was en kreeg als veertienjarige een Oscarnominatie voor haar rol als prostituee in Taxi Driver. "Ik werk al 42 jaar in deze industrie. Dat kun je alleen maar doen als je zo gek bent als een deur", aldus Foster.

De actrice won Oscars voor haar rollen in 'Silence of the lambs' en 'The accused' en was onlangs te zien in de psychologische thriller 'The brave one'.

Aanbevolen artikelen