AMSTERDAM - De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie Peta is begonnen met een campagne tegen Mary-Kate en Ashley Olsen wegens het veelvuldig dragen van bont.

De organisatie is woedend op de acterende tweelingzussen omdat zij meerdere verzoeken hebben genegeerd om te stoppen met het dragen van bont en dit te verwerken in hun kledingcollectie.

'Trollsen Twins'

De jongerenafdeling van de organisatie, Peta 2, heeft de tweeling nu 'The Trollsen Twins' gedoopt en een website gelanceerd waarin de zusjes op de hak worden genomen. Zo is op de site onder meer een geanimeerde versie van de tweeling aan te kleden met bloedende kledingstukken van bont.

Ook verspreidt Peta de komende tijd een poster van 'The Trollsen Twins' met daarop de tekst: 'bont wordt gedragen door mooie dieren en lelijke mensen'. De eerste poster wordt dinsdag onthuld bij de ster van Mary-Kate en Ashley op de Walk of Fame in Los Angeles.

Kledinglijn

De tweeling heeft een kledinglijn voor meisjes tussen de 4 en de 14 jaar, 'Mary-Kate and Ashley: Real fashion for real girls', die wordt verkocht bij supermarktketen Wal-Mart. Dit jaar lanceerden de zusjes een hippe couturelijn voor vrouwen: The Row.