RIJSWIJK - De zanger Arne Jansen, vertolker van de hit 'Meisjes Met Rode Haren', is maandag in zijn woonplaats Silvolde overleden. Dat maakte zijn manager Menno Muis bekend.

Jansen is 56 jaar geworden. Over de doodsoorzaak zei Muis: "Hij heeft het eeuwige verkozen boven het heden". "Arne zat de laatste tijd erg in de put, hij had veel moeite met ouder worden", aldus de manager. Hij wordt waarschijnlijk aanstaande zaterdag begraven.

Concerten

Jansen scoorde nooit meer zo'n grote hit als Meisjes Met Rode Haren uit 1972, maar gaf nog wel regelmatig concerten door heel Nederland. Zijn nummer Zeven Brieven werd later gecoverd door Frans Bauer en Marianne Weber.

Rasartiest

Hij noemde zichzelf altijd een 'rasartiest'. "Ik ben wie ik ben. Wie hoog vliegt, kan diep vallen. Ik heb een vonk met mijn publiek. Ik ben een mensen-mens."

Weber

Collega-artiest Marianne Weber is geschokt door het nieuws. "Op de bühne was hij een en al vrolijkheid. Zo blijkt maar weer wat voor masker artiesten op hebben. Op het podium vergeet je alles, maar de dalen zijn des te dieper als je eraf stapt. Het contrast is erg groot."

Weber en Jansen kwamen elkaar heel vaak tegen bij optredens in het land. "Arne was een vakman, ik ben misselijk van verdriet."

Hoes

Jansen bracht zijn platen uit bij Telstar, de maatschappij van smartlappenkoning Johnny Hoes. De familie Hoes heeft in een reactie laten weten 'met verbijstering' te hebben kennisgenomen van het nieuws.

"Hij was een van onze meest dierbare artiesten. Onze gedachten gaan uit naar zijn lieve vrouw, kinderen en kleinkinderen. Wij hebben een dierbare vriend verloren, de hemel heeft er een engel bij."

Piratenfestijn

Jansen zou op 22 december optreden tijdens het Giga Piratenfestijn in het Gelredome in Arnhem. Volgens zijn manager wordt tijdens dat concert zeker stilgestaan bij het overlijden van de zanger.

"Hij was een graag geziene gast tijdens de Piratenfestijnen. Ik denk dat we beeldmateriaal van Arne laten zien en een opname van hem tonen."