AMSTERDAM - Presentatrice Mariëlle Bastiaansen is de Societyvrouw van Jaar 2007. De jury van de Society Awards roemde haar omdat ze al vijf jaar en elf seizoenen met verve het metamorfoseprogramma Looking Good presenteert.

Ronald Kolk werd uitverkoren tot Societyman van het Jaar 2007. De couturier, die jurken ontwierp voor Bette Midler en Grace Jones, blinkt volgens de jury uit als vermaard ontwerper.

Kerstmiss

Roos Prommenschenckel werd maandag tijdens het gala in het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam gekroond tot Kertmiss 2007. De brunette was vorig jaar de eerste winnares van de Tros Mis(s) Verkiezing voor vrouwen met een handicap. Prommenschenckel komt op een speciale kerstkaart te staan.

Verder werden er oeuvreprijzen vergeven aan Corrie van Gorp en Frank Wentink, die de dinnershows in Nederland gestalte heeft gegeven. De Ronnie Tober Foundation werd geprezen als organisator van het Society-evenement van het jaar. De stichting organiseert jaarlijks een gala om mensen met een verstandelijke beperking uit hun isolement te halen.

De jury van de Society Awards, in het leven geroepen om 'mensen te bekronen met een bijzondere glamouruitstraling of stijl', bestaat onder anderen uit styliste Graziella Ferraro en oprichter Christian Houkes.