HILVERSUM - De luisteraars van Radio 3FM heben gesproken: radio-dj's Gerard Ekdom, Michiel Veenstra en Rob Stenders sluiten zich vanaf 19 december op in het Glazen Huis voor de jaarlijkse Serious Request-actie van de radiozender.

Dat maakte dj Giel Beelen vrijdag bekend in zijn programma.

De dj's verzorgen in de zes dagen voor kerst een non-stop radiouitzending vanuit de mobiele studio op Het Plein in Den Haag. Zes dagen lang mogen zij niet eten en het huis niet verlaten. Met hun vasten hopen de dj's geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is dat doel schoon drinkwater wereldwijd.

Naar de klote

Sinds 30 november konden luisteraars stemmen op de tien genomineerde radiomakers. Giel Beelen was de afgelopen drie jaar van de partij, maar bedankte dit jaar voor de eer. "Je gaat echt naar de klote in dat huis,en driemaal is scheepsrecht. Dat heb ik thuis moeten beloven", aldus Beelen.

Gerard Ekdom zat als enige van de drie uitverkoren dj's al eerder in het Glazen Huis. Ook dit jaar gold hij als grote favoriet. "Ik vind het heel erg leuk", aldus Ekdom vrijdagochtend. "Het gaat om een ontzettend goed doel en we gaan extreem veel geld ophalen."

Voor het eerst mag dit jaar niet worden gerookt in het huis. Gerard liet weten inmiddels al twee dagen te zijn gestopt. "Ik hou mijn hart vast."

Veel zin

Michiel Veenstra biechtte op dat hij al drie dagen slecht slaapt van het idee dat hij misschien het huis in zou gaan. "Ik schijt nu al peultjes." Maar ook hij gaf toe enorm veel zin te hebben in de actie.

Rob Stenders noemde het een eer mee te mogen doen aan Serious Request. "Ik heb er goed over na gedacht en weet heel zeker dat ik graag dat huis in ga." Stenders' uithoudingsvermogen werd al eerder op de proef gesteld, toen hij voor een tv-programma met Patty Brard zeven dagen niet mocht eten.