AMSTERDAM - Het is feest op landgoed De Horsten in Wassenaar. Prinses Amalia, de oudste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, is vrijdag vier jaar geworden.

De verjaardag van de Oranjetelg wordt in besloten kring gevierd, zegt de Rijksvoorlichtingsdienst. Wie de gasten zijn op het feestje van de kleuter is onbekend. In ieder geval zullen haar ouders en haar zusjes Alexia (2) en Ariane (acht maanden) niet ontbreken.

School

Maandag wacht een nieuwe heuglijke dag voor Amalia. Het prinsesje gaat dan voor het eerst naar groep 1 van de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Haar ouders hebben al laten weten dat hun oudste dochter erg uitkijkt naar het begin van haar schooltijd.

De kerstvakantie van Amalia, die al snel na haar eerste schoolweek begint, wordt naar verluidt doorgebracht in Argentinië met de familie van Máxima.

Amalia kwam op 7 december 2003 ter wereld in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Ze werd geboren als Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria en is na haar vader tweede in lijn van troonopvolging.