AMSTERDAM - Acteur Sander Foppele gaat een rolletje spelen in de Holiday on Ice shows Romanza die vanaf 23 december in Utrecht zijn te zien. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

Foppele schaatst al in het televisieprogramma Sterren Dansen op het IJs van SBS. De finale daarvan is 22 december. De volgende dag al treedt hij aan in Utrecht om daar samen met zijn schaatspartner Nicola zijn kuur te doen in de show Romanza.

Hij doet dat naast zijn collega acteur Geert Hoes en zangeres Sita Vermeulen die ook door Holiday on Ice voor een rolletje zijn aangetrokken.

Enthousiasme

"Sander schaatst zeer goed voor de relatief korte periode dat hij actief aan het trainen is. Hij staat altijd met veel charisma, flair en enthousiasme op het ijs", vindt Eric-Paul Dijkhuizen van Holiday on Ice Productions BV.

Verslaafd

Foppele vindt het een "enorme eer" dat hij is gevraagd voor Romanza. "Het lijkt mij een geweldige ervaring om in zo'n professionele show op te treden voor maar liefst 3500 toeschouwers per voorstelling. Sinds ik ben begonnen met trainen, ben ik verslaafd aan het schaatsen."

Sander Foppele op schaatsen