AMSTERDAM - Snoop Dogg is dol op zijn kinderen. Hoewel de 36-jarige rapper volgens zijn dochtertje Cori niet de meest strenge vader is, heeft hij haar wel een duidelijke regel gesteld: Cori mag pas een vriendje als ze 77 is.

Dat vertelde Cori dinsdag in de show van Ellen DeGeneres, waar ze samen met haar beroemde vader te gast was. De vraag van DeGeneres of Snoop Dogg een strenge vader is, beantwoordde Cori met een volmondig 'nee'.

Snoop reageerde vervolgens: "Je vindt me niet streng, maar vertel Ellen eens hoe oud je moet zijn voordat je aan vriendjes mag beginnen." Cori antwoordde: "Zevenenzeventig."

Team

Snoop is niet alleen dol op zijn eigen kinderen, hij is ook dol op de kinderen van zijn eigen American football-team. De muzikant traint de kinderen vijf dagen per week, vier maanden per jaar.

"Ik vind dat echt geweldig, daar zit mijn liefde in, mijn vreugde. Het trainen van die kinderen vind ik het allerleukste om te doen", zo vertelde hij aan DeGeneres.

Voorbeeld

Ook al is Snoop Dogg, wiens echte naam Calvin Broadus luidt, zelf meerdere malen in aanraking gekomen met de politie, hij vindt dat hij een goed voorbeeld is voor de kinderen uit zijn team. "Sommige kinderen hebben het niet gemakkelijk. Ik laat ze zien dat je zelf een positieve draai aan je leven kunt geven."

Snoop Dogg heeft drie kinderen met zijn ex-vrouw Shante Broadus, Corde, Cordell en Cori.