AMSTERDAM – Dries Roelvink is een tijdlang flink depressief geweest. Dat onthult hij in de kersteditie van de Playboy. "Ik ben bang voor de dood en daarnaast ben ik hypochonder. Toen die ziekte de overhand begon te nemen werd ik depressief."

"Als ik hier vandaag wat steekjes voel, dan is het aan het eind van de dag iets heel ergs", zo zegt de 48-jarige volkszanger. Roelvink zit dan ook regelmatig bij de huisarts. "Vaak laat ik me doorsturen naar het ziekenhuis. En dan hoor ik dat alles toch in orde is."

De Nederlandse zanger zegt veel te sporten om gezond te blijven. Maar ook doet Roelvink aan fitness om zo jong mogelijk te blijven. "Ik ben bang om oud te worden. Ik wil zolang mogelijk mooi blijven. Ik ben nu 48, dus er komt een moment dat het minder wordt. Daar zie ik erg tegenop."

Roelvink noemt zijn strenge sport-regime een "niet te onderschatten onderdeeltje van het hele Dries-product."

Vrouwen

"Dries kan niet met een dikke buik op het podium staan." Dat zou ook niet goed zijn voor de vrouwelijke aandacht, zo zegt Roelvink eerlijk. "Ik zou het echt erg vinden als ik merk dat vrouwen me niet meer aantrekkelijk vinden."

Roelvink is al twintig jaar getrouwd met Luciënne. Samen hebben ze twee zoontjes, Davey en Donny.