AMSTERDAM - Actrice Lieke van Lexmond, die vanaf donderdag 6 december naakt te bewonderen is in de Playboy, heeft geen enkele moeite gehad om uit de kleren gaan. "Ik heb natuurlijk twee dagen lang naakt rondgehuppeld, maar op een gegeven moment had ik dat niet eens meer door."

Dit zei de actrice dinsdag tijdens de presentatie van de cover van het blad. "Toch voelde ik me natuurlijk wel gespannen toen de fotosessie begon."

"Ik zei daarom ook: laten we maar meteen beginnen met een foto waarop ik helemaal naakt ben. Dan heeft iedereen me gezien en kunnen we beginnen."

Sporten

De actrice ging niet zomaar uit de kleren. Ze overlegde maandenlang, omdat ze zelf de sfeer wilde bepalen en met eigen uitgekozen mensen wilde werken. Toen de afspraak eenmaal lag werden de foto's al enkele weken later geschoten.

"Je begrijpt wel dat ik vanaf toen keihard ben gaan sporten om er goed uit te zien." Bijzonder is dat de foto's niet geretoucheerd zijn. "Ik wilde het eerlijk houden, het moest puur natuur zijn."

Voorbeeld

"Ik wilde een voorbeeld zijn voor jonge meisjes, dat een normaal lichaam met bijbehorende plooien ook heel mooi is." Ze liet zich inspireren door de sterren van vroeger, zoals Marilyn Monroe.

"In die tijd waren de iets grotere vrouwen het schoonheidsideaal. Ik vind dat zo puur, zo mooi."

Vrijgezel

De actrice is sinds kort weer vrijgezel. Aan de relatie met Jeroen Rietbergen kwam na twee jaar een eind, maar de breuk heeft niets met de fotosessie te maken, zo verzekert ze. "Hij heeft me juist gestimuleerd dat ik het moest doen."

Lieke heeft zich niet voor het geld naakt laten portretteren. "Geld is maar relatief, daar moet je het niet alleen voor doen. Ik was er nu gewoon klaar voor. Ik ben 25 en in de bloei van mijn leven."

Oma

"Ik vind het leuk dat ik later kan zeggen: Kijk, zo zag oma er vroeger uit." Haar eigen oma daarentegen vond het allemaal wat minder leuk. "Ze vond het niet nodig. Waarom zou je dat nou willen, zo zei ze."

Haar ouders steunden haar dochter wel. "Mijn moeder stond er gelijk achter. Mijn vader had wel even zoiets van: nu wordt mijn kleine meisje ineens wel heel erg groot."

Zus

Voor de fotoshoot werkte de actrice samen met haar zus Jetteke van Lexmond, die de styling deed. Vanwege de zwangerschap van Jetteke, werden de foto's dicht bij huis genomen.

Volgens hoofdredacteur Jan Heemskerk hoeft er echter ook niet naar het buitenland worden gevlogen voor mooie foto's. "Ook zo zijn de foto's supersexy geworden."

Knieën

GTST-spelers Sabine Koning en Charlotte Besijn bewonderden hun collega tijdens de presentatie. Sabine zou zelf een aanbod van het mannenblad niet direct afslaan.

"Ik heb alleen van die gekke knieën, met littekens erop. Omdat ik net als Lieke de foto's niet zou willen laten photoshoppen, weet ik niet of dat wat wordt."

Charlotte wilde tien jaar geleden graag in het blad, maar vindt zichzelf nu ze 45 is te oud. "Toen ik danseres was zag mijn lichaam er goed uit. Als ik nu in de Playboy ga staan, dan zou iedereen alleen maar zeggen dat ik te oud ben."

Lieke van Lexmond presenteert Playboy