AMSTERDAM - Daphne Deckers denkt dat vreemdgaan niet het einde van haar relatie hoeft te betekenen. "In het begin dacht ik: als hij het doet, sla ik hem dood", vertelt ze deze week in de Viva over haar huwelijk met oud-tennisser Richard Krajicek.

"Nu denk ik: we hebben zo veel meer samen dan seksuele trouw. We hebben een gezamenlijke geschiedenis, de kinderen."

De presentatrice en schrijfster benadrukt dat 'het geen hobby moet worden'. "Maar incidenteel, ach, dat komt zo veel voor", denkt ze. "Tegenwoordig vind ik dat geen dealbreaker meer." Mocht Richard over de schreef gaan, dan hoopt ze dat hij het niet opbiecht. "Daar ben ik niet zo voor. Eerlijkheid is een overschatte deugd."

Deckers, die momenteel Holland's Next Top Model presenteert op RTL 5, trouwde in 1994 met Krajicek. Het stel is nog altijd dolgelukkig samen. "Ik word heel soms onrustig van een andere man, dat ik denk: goh, best leuk", bekent ze.

Verliefd

"Maar verliefd ben ik eigenlijk nog steeds op Richard." Ze houdt van de stabiliteit die haar echtgenoot biedt. "Als hij zegt dat hij om zes uur thuis is, komt hij om zes punt nul nul uur voorrijden. Heerlijk. Ik hou niet van gedoe."

Vorige maand raakte Deckers nog in opspraak nadat ze journalist Guido den Aantrekker van Story had verwond op een feestje. Ze was hem aangevlogen vanwege een artikel dat hij over haar had geschreven naar aanleiding van een interview met haar eerste echtgenoot.

Deze Maurice van Zijst, met wie ze op haar negentiende een jaar getrouwd was, stelde dat het huwelijk tussen Daphne en Richard nep was en dat de blondine het zelf niet zo nauw nam met de echtelijke trouw.