AMSTERDAM - Reinout Oerlemans, topman van Eyeworks, verhuist zomer 2008 met zijn gezin naar de Verenigde Staten om van daaruit leiding te geven aan zijn internationale televisiebedrijf. Oerlemans spreekt dinsdag van een groot avontuur.

Van de huidige vierkoppige leiding van Eyeworks maakt ook financieel topman Mark Lazar de oversteek. Operationeel directeur/head of television Robert van den Bogaard en managing director Ronald van Wechem blijven in Nederland. De gedeeltelijke verhuizing heeft geen gevolgen voor de afzonderlijke vestigingen van Eyeworks wereldwijd, liet het bedrijf dinsdag weten.

Oerlemans: "In zes jaar tijd is Eyeworks uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met vestigingen in twaalf landen op vier continenten. Wat in 2001 klein begon op een zolderkamer in Amsterdam is nu de op twee na grootste onafhankelijke televisieproducent van de wereld." Hij wil het bedrijf naar een nieuwe fase brengen door persoonlijk aanwezig te zijn in 'de grootste televisiemarkt', Amerika.

Daniëlle

Volgens Oerlemans is zijn vrouw Daniëlle minstens even enthousiast over de op stapel staande verhuizing. In de huidige Amerikaanse vestiging in Los Angeles werken nu ruim vijfhonderd mensen.