AMSTERDAM - Will Smith ziet overeenkomsten tussen zijn dochtertje Willow en Paris Hilton. Het 7-jarige meisje maakt binnenkort naast haar vader haar debuut op het witte doek in de sciencefictionthriller 'I am legend'.

Volgens de acteur hebben haar acteeraspiraties echter niet zo veel te maken met liefde voor het vak. Net als Paris Hilton is het Willow er vooral om te doen om 'met haar hoofd op televisie te komen', grapt hij tegenover het Amerikaanse tijdschrift People.

De acteur vertelt verder veel bewondering voor zijn dochter te hebben gehad tijdens de opnamen van de film. Toen de temperatuur tijdens een buitenscène daalde tot onder het vriespunt, wilde het meisje per se doorgaan met filmen.

"Ze had het koud en werd een beetje chagrijnig. Maar ze keek me aan en zei: papa, het maakt me niet uit hoe koud het wordt, ik ga dit afmaken."

Filmwereld

De 39-jarige Smith en zijn vrouw Jada hebben behalve Willow nog een 9-jarige zoontje, Jaden. Ook hij heeft al zijn eerste schreden in de filmwereld gezet. Hij was vorig jaar samen met zijn vader te zien in 'The pursuit of happyness'.