LOS ANGELES - Jennifer Love Hewitt vindt het belachelijk dat ze als dik wordt afgeschilderd in de media. Dat schrijft ze op haar website, naar aanleiding van foto's van haar in bikini die de afgelopen week verschenen.

Verschillende media reageerden 'geschokt' op de plaatjes waarop te zien is dat de vroeger flinterdunne actrice een buikje en cellulitis heeft.

"Een maatje 2 is niet dik", schrijft de brunette over haar kledingmaat, die vergelijkbaar is met extra small in Nederland.

De 28-jarige actrice, die bekend werd door de dramaserie 'Party of Five', is zelf heel tevreden met haar lichaam. "Ik weet hoe ik er uitzie, en dat weten mijn vrienden en familie ook. En ik houd van mijn lichaam, zoals alle vrouwen zouden moeten doen", schrijft ze.

"Daarom roep ik alle vrouwen met billen, borsten en heupen op om een bikini aan te trekken. Wees trots."

Verloving

Hewitt, die zich vorige week verloofde met acteur Ross McCall, heeft ook helemaal geen zin zich bezig te houden met wat anderen van haar lichaam denken. "Ik hoor op dit moment de tijd van mijn leven te hebben en mijn verloving met de man van mijn dromen te vieren, in plaats van me bezig te houden met fotografen die foto's van me maken vanuit allemaal verkeerde hoeken."