AMSTERDAM - Manon Thomas vergelijkt het uitlekken van haar naaktfoto's met het verlies van haar vader. "Je gaat door verschillende stadia van een rouwproces. Alles tegelijk: woede, onmacht, ongeloof", zei ze vrijdagavond in het programma De Leugen Regeert. "Mijn intimiteit is verkracht."

Eerder deze maand werden een filmpje en foto's waarop de presentatrice naakt is te zien gepubliceerd op verschillende websites. "Mijn reactie is natuurlijk vechten of vluchten, dat is het oerinstinct", vertelde Thomas.

"Mijn instinct is in dit geval vechten, dus ik heb geprobeerd zo goed mogelijk de media het hoofd te bieden en de politie ingeschakeld die al bezig was met een onderzoek. Diezelfde avond is de verdachte ook aangehouden." Die zou een bekende zijn van Thomas.

De 44-jarige Thomas begrijpt niet dat de foto's, die volgens haar van haar computer zijn gestolen, overal werden overgenomen. "Dat dit kan, dat het geaccepteerd wordt, dat mensen ermee aan de haal gaan, dat ze pronken met mijn verlies.".

Haar kinderen lijden volgens Thomas het meest onder de mediahype rond de pikante kiekjes. "Ze worden gekrenkt tot in hun hart. Dit is hun moeder, hun vertrouwenspersoon", stelde ze. "Iedere dag weer geconfronteerd worden met het verdriet van onze kinderen, dat is afschuwelijk."