J.K. Rowling is Entertainer van het Jaar

AMSTERDAM - J.K. Rowling is door het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly uitgeroepen tot Entertainer van het Jaar.

Het blad vindt dat de schrijfster van de Harry Potter-boeken de titel verdient omdat 'mensen zich om haar boeken verdringen alsof het de nieuwste snufjes van de planeet betreft'.

Lijst

Entertainement Weekly heeft verder een lijst van sterren samengesteld in vijf categorieën, geïnspireerd op de groepsverdeling op Amerikaanse highschools: het wonderkind, de clown van de klas, de populairste, degene over wie het meest wordt geroddeld en degene die aan het eind van het schooljaar de afscheidsrede houdt, de zogeheten valedictorian.

In die laatste categorie staan onder anderen George Clooney, Will Smith, Angelina Jolie en de hele cast van The Sopranos. In de lijst 'meest populair' zijn Matt Damon, Johnny Depp, Kanye West en Katherine Heigl te vinden.

Winehouse

Rihanna mag zich een wonderkind noemen en Vanessa Williams een klassenclown. In het lijstje van degene over wie het meest wordt geroddeld staat onder anderen zangeres Amy Winehouse.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie