AMSTERDAM - Manon Thomas schaamt zich verschrikkelijk over het feit dat er naaktbeelden van haar zijn uitgelekt op internet. "Ze durft nog nauwelijks de straat op", zo zegt haar advocaat Geert Jan Oosten vrijdag in De Telegraaf.

Volgens Oosten worden ook haar kinderen gepest op school.

Maandag lekte een filmpje uit waarop te zien is hoe de 44-jarige presentatrice naakt uit een jacuzzi stapt. Twee dagen later verschenen op internet ook nog eens nietsverhullende kiekjes van Thomas. De foto's tonen haar in sexy poses in een hotelkamer en op het strand. Op de helft van de foto's is Thomas geheel naakt.

Volgens Thomas stond het materiaal op haar laptop. De presentatrice denkt dat haar computer gehackt is. Ze zegt te weten wie de dader is.

Buurman

Oosten laat doorschemeren dat de politie haar buurman gaat horen. Hij had ooit een woordenwisseling met de presentatrice over een bal die in zijn tuin was beland. Met het hacken van haar computer zou hij wraak willen nemen, zo suggereert Thomas' advocaat. "Hij wilde eigenlijk geld verdienen met de foto's", aldus Oosten in de krant.