Jan Lenferink boos op RTL om beelden seksclub

AMSTERDAM - Jan Lenferink is boos op RTL Nieuws. In een reportage over het omstreden Amsterdamse luxebordeel Yab Yum waren beelden te zien waarin de voormalige tv-presentator in bad zat met een van de gastvrouwen in de seksclub.

De beelden waren gemaakt voor een uitzending van tv-show RUR. Lenferink nam daarin enkele interviews af, en maakte met toestemming geënsceneerde beelden in de club.

Context

Eerder deze maand besloot de gemeente Amsterdam de beroemde seksclub te sluiten, omdat Yab Yum nauwe banden met de georganiseerde misdaad zou onderhouden. RTL zond toen een reportage uit waarin fragmenten uit de RUR-aflevering waren verwerkt. RTL vermeldde er echter niet bij wat de context van de beelden was. Volgens de advocaat van Lenferink wekte de zender daardoor de indruk dat zijn cliënt regelmatig bezoeker van Yab Yum is en "gebruik maakt van de aldaar werkzame dames".

"Hoewel cliënt persoonlijk van mening is dat een gezonde, gezellige, deskundige dame van plezier een zegen voor de samenleving kan zijn, meent hij toch dat er aanleiding, noch noodzaak bestond om beelden van cliënt bij de uitzending van dit item te betrekken", schrijft advocaat J. Lensink aan RTL. Bovendien schendt de zender het portretrecht van de presentator, zegt hij.

Rectificatie

Lenferink heeft RTL tot donderdag de tijd gegeven om de uitzending te rectificeren. Lensink had donderdagmiddag nog niets van de zender gehoord.

RTL Nederland was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie