Merknaam Percy Irausquin blijft 'gevangen'

AMSTERDAM - Percy Irausquin mag zijn eigen naam blijven voeren, maar als merknaam mag hij die vooralsnog niet gebruiken. Rechter R. Orobio de Castro vonniste donderdag dat de merknaam onderdeel blijft van het kledingbedrijf van Steve te Pas.

De talentvolle modeontwerper is in conflict met zijn vorige werkgever, fashion-ondernemer Te Pas van House of Avilon in Amsterdam.

De strijd gaat onder meer over het recht op de merknaam Percy Irausquin. Die blijft eigendom van House of Avilon, maar Te Pas kan de naam niet te gelde gaan maken om zijn investeringen terug te verdienen, zo besliste de rechter.

Breuk

Irausquin wilde graag zijn merknaam terug. Die had hij eerder 'verkocht' in de deal met Te Pas. De ontwerper moest daardoor na de breuk met Te Pas noodgedwongen zijn eerste collectie dit jaar presenteren onder de naam Atelier PRC.

De rechter oordeelde ook dat de ontwerper de patronen terug moet geven die hij maakte toen hij nog in dienst was van House of Avelon, waar hij ook medeaandeelhouder was. Bij weigering moet Percy een dwangsom betalen die kan oplopen tot 50.000 euro.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie