Chris Zegers krijgt hoofdrol in schaatsfilm

AMSTERDAM - Chris Zegers heeft de hoofdrol bemachtigd in 'De hel van '63', een film over de Elfstedentocht van regisseur Steven de Jong. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

Zegers is geen held op schaatsen. Schaatscoach Henk Gemser, die ook meeschreef aan het scenario, gaat de 36-jarige presentator lesgeven.

"Ik zou liever kiezen voor de rol als standhouder van de koek-en-zopietent, maar dat zou een laffe keuze zijn", zegt hij in de krant. "Omdat Steven het wil, ga ik voor de schaatsrol."

Feest

De Jong is dolblij met Zegers. "Chris is een feest om mee te werken", vertelt de regisseur, die ook met de blonde acteur samenwerkte aan 'De scheepsjongens van Bontekoe'. "Bovendien is hij supersportief en hij heeft veel doorzettingsvermogen. Dat soort mensen hebben we nodig voor de film."

Tourrijder

Chris, die eerder dit jaar zijn relatie met Wendy van Dijk op de klippen zag lopen, speelt een tourrijder die als een van de 74 deelnemers over de finish wist te komen tijdens de Elfstedentocht van 1963, die bekend staat als een van de meest barre tochten in de geschiedenis.

'De hel van '63' wordt volgende winter opgenomen in Rusland.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie