'Michael Jackson leidt zwervend bestaan'

AMSTERDAM - Michael Jackson sleept zijn drie kinderen al maanden van huis naar huis om ze een dak boven het hoofd te kunnen geven. De King of Pop, die volledig aan de grond zou zitten, rekent op de goedheid van zijn vrienden voor een slaapplaats, zo meldt de New York Post dinsdag.

Vorige week verbleef Jackson met zijn kinderen Prince, Paris en Blanket in het huis van miljardair Ron Burkle in Beverly Hills. "De hele familie zat verstopt in de villa van Burkle", vertelt een getuige.

"Ze kwamen hun kamers niet uit en hielden zich stil als er gasten waren." Eerder verbleef de zanger maandenlang bij kennissen in New Jersey.

Bankroet

Jackson, die ooit een van de rijkste artiesten ter wereld was, is tegenwoordig vrijwel bankroet. Waarom hij zich niet terugtrekt in zijn eigen Neverland Ranch is onduidelijk.

Hij dreigt het landgoed in Californië kwijt te raken vanwege achterstallige betalingen op een lening van 23 miljoen dollar. Wacko Jacko moet voor eind januari met het bedrag en een rente van twee ton op de proppen komen. Lukt het hem niet om de rekening te betalen, dan wordt de villa in beslag genomen en verkocht.

Aangeklaagd

Jackson kampt al langer met financiële problemen. Vorig jaar werd hij aangeklaagd door werknemers van Neverland, die al maanden niet meer betaald waren. De advocaten die hem twee jaar geleden bijstonden in de rechtszaak wegens vermeend kindermisbruik, werden ook nooit betaald voor hun diensten.

Twee jaar geleden liet prins Abdullah van Bahrein de familie Jackson op zijn kosten overvliegen naar het oliestaatje. Nu heeft hij de artiest aangeklaagd, omdat de zanger zou hebben beloofd om een platenmaatschappij met hem op te zetten.

Tip de redactie